Een kijkje bij: meer- en hoogbehaafdheid

Op welke manier worden leerlingen met meer- en hoogbegaafdheid uitgedaagd? En wie helpen hen hierbij?

11

"Werken met hoofd, hart en handen.” Dat is het motto van de Rehobothschool in Kootwijkerbroek. We laten hiermee zien dat we aan willen sluiten bij wat onze leerlingen nodig hebben. Ook kinderen met kenmerken van meerbegaafdheid of hoogbegaafdheid krijgen extra ondersteuning. Ze worden op verschillende manieren uitgedaagd. Dit begint al in de aanvangsgroep en gaat door tot en met groep 8.

Waarom?

Om meerbegaafde en hoogbegaafde leerlingen onderwijs te bieden dat bij hen past. Hiermee kunnen we deze leerlingen helpen om op hun eigen niveau te leren en te ontwikkelen. Daarvoor is het nodig dat we het onderwijs aanpassen. Zo krijgen ook deze leerlingen een doorlopend en positief leerproces.

Voor wie?

Voor leerlingen die kenmerken hebben die passen bij meerbegaafdheid en hoogbegaafdheid. Deze leerlingen vallen binnen de zorg van trap 1, 2 of 3.

Hoe?

Om de verschillende trappen van begeleiding duidelijk te maken, is onderstaande afbeelding gemaakt.

Meer weten?

Vanuit school is een flyer gemaakt met meer informatie over o.a. signaleringslijst, wie betrokken zijn en het verschil tussen plusopdrachten en pluscoaching. Deze flyer is hier te lezen.

5
34
3
22
11
42