Een nieuwe school

Het bestuur van de Rehobothschool is met een initiatief gestart om per D.V. augustus 2025 een nieuwe school op te richten. Dit in de regio De Valk/Wekerom. Hoe staat het hier nu mee?

_MMK1961-rehobothschool-web

Het bestuur van de Rehobothschool is met een initiatief gestart om per D.V. augustus 2025 een nieuwe school op te richten. Dit in de regio De Valk/Wekerom. Hoe staat het hier nu mee?

UPDATE JUNI 2024

De minister van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap heeft de aanvraag voor de bekostiging van een nieuwe school in de omgeving van De Valk/Wekerom goedgekeurd. Dit is een positief besluit waar we erg verblijd mee zijn. De Heere heeft een geopende deur gegeven. Dat het in Zijn gunst mag zijn is onze hartelijke wens en bede!

Het bestuur heeft -naast de formele procedure- middels een enquête onderzocht in welke mate er belangstelling is voor deze nieuwe school. Uit deze enquête is gebleken dat er veel belangstelling is, maar dat o.a. de daadwerkelijke locatie van de school voor potentiële ouders van groot belang is. Daarnaast leeft de brede wens om zo snel mogelijk uit te groeien tot een volwaardige school. Het bestuur wil dit ook.

Het voornemen is om per D.V. augustus 2025 te starten met de groepen 1 t/m 6, per augustus 2026 door te groeien met groep 7 er bij en tenslotte per augustus 2027 compleet te zijn met groep 8. Verder hopen we ook de overige resultaten uit de enquête mee te nemen in het vervolg van het proces.

We zijn in overleg met de gemeente waar we als school (tijdelijk) mogen starten. Wanneer hier meer over bekend is zullen we dit met u delen. Dit geldt ook voor  de verdere inrichting van deze nieuwe school.


Waarom een nieuwe school?

Door een sterk groeiend leerlingenaantal wordt het huidige schoolgebouw van de Rehobothschool te klein. Daarom is een officiële procedure voor een nieuwe school gestart. Een (te) grote school kan een negatief effect kan hebben. Bijvoorbeeld op een organisatie, personeelsleden en vooral ook op de prestaties en het welbevinden van onze kinderen. Daarom is er gekozen voor een nieuwe vestiging met als grote voordeel meer thuisnabij onderwijs voor onze kinderen en gezinnen.

Omdat de nieuwe school uitgaat van de Rehobothschool in Kootwijkerbroek zal op de nieuw te stichten school hetzelfde onderwijs geboden worden op dezelfde reformatorische grondslag.

Voor vragen en/of meer informatie kunt u terecht bij:

  • Dhr. B. Paanstra via bpaanstra@rehobothsch.nl of via 0342-44 15 66 (directeur Rehobothschool)
  • Dhr. A.M. van de Haar  06-53 36 20 12 (bestuurslid Rehobothschool)
  • Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

    Als u op de hoogte wilt blijven over de nieuwe school dan kunt u onderstaand contactformulier invullen.