Leerlingen alvast naar stembus

Vandaag zijn de leerlingen van de bovenbouw van de Rehobothschool Kootwijkerbroek naar de stembus geweest. De leerlingen doen mee aan de Kinderverkiezingen.

A. hoofdfoto

Vandaag zijn de leerlingen van de bovenbouw van de Rehobothschool Kootwijkerbroek naar de stembus geweest. De leerlingen doen mee aan de Kinderverkiezingen. Deze worden rond elke Tweede Kamerverkiezingen georganiseerd door ProDemos.

“Je merkt echt dat het leeft onder de leerlingen. Leerlingen praten er ook onderling onder, dat is mooi. Jong geleerd is oud gedaan.“ zegt Bart Paanstra, directeur van de school. Daarom doet de Rehobothschool met de groepen 5 t/m 8 mee aan de Kinderverkiezingen. De leerlingen ontvangen bij aankomst in het stemlokaal een stembiljet. Een stembureau, bestaande uit een aantal leerlingen, ziet toe op het eerlijke verloop van de verkiezingen. Aan het eind van de middag worden alle stemmen geteld.

Ook in de klassen is er aandacht besteed aan de komende verkiezingen. Ook de gastles van journalist Riekelt Pasterkamp, eerder deze maand, stond in dit teken. Na een inleiding met verschillende stellingen, moeten lijststrekkers vanuit de groepen een beschikbaar budget verdelen over verschillende onderwerpen, als zorg, onderwijs, defensie en boeren. Dit zorgde voor mooie discussies en nieuwe inzichten bij leerlingen.

IMG_3327
IMG_3301
A. hoofdfoto
IMG_3304
IMG_3310